21 Aralık 2010 Salı

Peynirimi Kim Kaptı?

İşinizde ve Özel Yaşamınızda Değişime Uyum Sağlamanın Etkili Bir Yolu

Girişimcilik, iş hayatı ve ticaret ile ilgili kitap tavsiyelerime birinci aşama olarak gördüğüm ve severek okuduğum bu kitaptan bahsederek başlamak istiyorum; "Peynirimi Kim Kaptı"


Kitabın arka yüzündeki açıklama:Değişimle ilgili tüm gerçekleri; kahramanları bir labirentte karınlarını doyuracak "peynir"i arayan dört sevimli karakter olan bir öyküyle anlatıyor. Peynir, elde etmeye çalıştığımız isteklerimizin simgesi. Labirent ise, bu isteklerimizin peşine düştüğümüz yeri temsil ediyor. Öyküde kahramanlar hiç beklemedikleri
 değişimlerle yüz yüze geliyorlar. Tıpkı gerçek yaşamdaki milyonlarca insan gibi. Bu yüzden kitap, okuyucularına bir gün mutlaka yararlanacakları dersler veriyor; onların değişime kolayca uyum sağlamalarına yardımcı oluyor.

Birçok kişisel gelişim kitabı da değişime karşı direnmememizi ve uyum sağlamamızı öğütler. Bu kitapta tamamen bu konu üzerinde durulmuş ve olay öykü şeklinde anlatılarak okuyucunun  sıkılmaması sağlanmıştır. 84 sayfadan oluşuyor ve ben bir oturuşta okuyacak kadar çok etkilendim. Değişime ayak uydurmanın yanı sıra sürekli fikirlerimiz için oturup düşüneceğimize, bir an önce bir yerlerden başlayıp, koşarken düşünmemiz gerektiği anlatılıyor. Özellikle girişimci ruhlu arkadaşlarımızın mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum.

yazar: Dr. Spencer Johnson
çeviren: Nazlı uzunali

yayın evi: epsilon
www.tips-fb.com

0 yorum:

Yorum Gönder